Vuosi 2019

Niin on taas vuosi lopussa. Vaikka monesti tuntuu, että vuosi on ollut tasapaksua arkea, niin paljon siihen on mahtunut.

Tammikuussa oli ikimuistoinen Korpilammen luennointimatka, kun auto hajosi hotellin pihaan.  Ja tavaraa oli mukana paljon, mm. Arabian teema-lautasia 16 kappaletta ja lasten turvaistuimet. Siinä sitten otettiin pari ylimääräistä hotelliyötä ja tehtiin autokaupat, että päästiin takaisin kotiin. Hotellissa ihmettelivät, kun oltiin niin rauhallisia, mutta jotenkin elämä opettanut, että kaikesta selviää. Ja niin tuokin episodi enää naurattaa.

Kari kilpaurheili ja vuoteen mahtui kolmet kisat. SM-kisat Sotkamossa, joissa sijoitus oli kuudes. Tuollekin matkalle mahtui kommellus, kun asuttiin niin homeisessa hotellissa, että aamulla oli kiire pois heti aamupalan jälkeen. Soitin terveystarkastajalle, joka kertoi, että omistaja oli saanut useita varoituksia. Taitaa hotelli toimia tällä hetkelläkin, me ei sinne kyllä enää eksytä. Muuten kisajärjestelyt olivat  hyvät.

Kesällä oli rantapenkkarit, joista Kari haki  tuloksen, että pääsee seuraaviin SM-kisoihin. Sitten kisat vielä Oulussa ja sieltä tuli hopeaa. Käytiin myös Tampereella penkkiurheilijoina EM-kisoissa. Samalla tuli lomailtua Tampereella.

Rantapenkkareissakin lomailtiin samalla kavereiden kanssa. Leirimökissä ei toisena yönä toiminut lämmitys ja oli kylmä, mutta kiva reissu silti.  Sotkamon hautausmailla tutustututtiin historiaan ja vietettiin aikaa Naapurivaaran lomakeskuksessa.

Lomaa vietettiin kesällä myös Ahvenanmaalla. Reissu oli ihan huippu ja osoitti, että ei tarvitse lähteä kauas saadakseen elämyksiä. Luonto ja koko saaren miljöö on ihan omanlaisensa maailma.

Meillä oli kesäkuussa isäni puolelta Moision suvun sukujuhlat Nokialla. Oli jännittävää, mutta tosi mukavaa nähdä sukulaisia, joita ei ollut nähnyt kymmeniin vuosiin tai koskaan aiemmin. Kummasti sitä juttua riitti ja oli rento tunnelma.

Vuoteen mahtui mielenkiintoisia luentoja, niistä päälimmäisenä tulevaisuustutkija Ilkka Halavan seminaari. Käytiin hyvissä konserteissa ja katsomassa monta hyvää leffaa. (Joker vaikutti kyllä syvimmin). Mielenterveysjuna ja monta mukavaa risteilyä jäivät myös mieleen.

Kaiken kaikkiaan kiva vuosi muistoineen,  ihanimpana  viidennen lapsenlapsen, Jalo Hermannin, syntymä.

Näin vuoden viimeisenä päivänä voi tyytyväisenä katsoa taaksepäin. Mutta myös eteenpäin. Tuntuu, että halu kirjoittaa on palannut ja nyt olen tehnyt sille myös aikaa. Joistain jutuista irtaudun kokonaan, toisille annan enemmän aikaa. Eli nyt kohti uutta vuosikymmentä.

Sulje valikko