Tampere, hyvä matkailukohde

Tampere, hyvä matkailukohde

Vietettiin mieheni kanssa syyslomaa ja lähdettiin muutamaksi päiväksi Tampereelle.

Siellä oli varustepenkkipunnerruksen euroopanmestaruuskisat, joten ajateltiin torstaina käydä katsomassa, kun kaveri oli nostamassa. Minä olen kyllä hurahtanut noihin voimailukisoihin, joten mentiin vielä lauantaina katsomaan avoin sarja. Siellä isot miehet nostavat isoja painoja, tykkään.

Kaido Leesmann maailmanennätys
Uusi maailmanennätys sarjassa M2 +120 kg (varusteilla).

Tosin torstainakin virolainen Kaido Leesmann voitti masters -sarjassa kultaa 311 kilon nostolla, että kyllä sitä ikämiehetkin osaavat.

Tampere on nykyään vireä ja monipuolinen kaupunki. Tietysti tuo ratikkatyömaa vähän haittaa liikkumista, mutta kun sen tietää, voi välttää tiettyjä reittejä.

Shoppailtiin niin Lempäälän Ideaparkissa kuin Ratinassa sekä kauppahallissa. Se on kyllä niin ihana halli. Ja tallipihan suklaapuodista haettiin konvehteja. Se on oikea suklaafanin paratiisi. Ja tallipiha on idyllinen paikka ihan vaan oleskella.

Kultturikaupunkina Tampere on minusta ihan ykkönen. Museoita riittää ja yksi lemppari on Sara Hildenin taidemuseo, jossa ollaan käyty katsomassa maailmantason näyttelyitä, esimerkiksi Andy Warhol ja Ron Mueck.

Tuntuukin ihan hullulta, että Oulu kilvoittelee Tampereen kanssa Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -tittelistä. Oulussa on kyllä kulttuuri ihan alkutekijöissään.

Tampere on ihan parhain kotimaan lomakohde. Haluaa sitten syödä hyvin, bilettää, shoppailla tai harrastaa kulttuuria.

Suosittelen.

Sulje valikko