Rentoutumisen taito

Rentoutumisen taito

Istun lentokoneessa ja kuulostelen selän lihaksia. Niissä tuntuu hyvällä tavalla kipua, joka osoittaa, että eilen on tullut jumpattua.

Aloitin joogan taas tauon jäkeen. Käyn tyttöni Jennyn kanssa sunnuntai-iltaisin tunnilla ja se on kyllä rentouttava viikon lopetus ja uuden aloitus. Jännä, kun ensimmäisen tunnin jälkeen olin huolissani omasta notkeudestani, mutta jo kolmannen tunnin jälkeen kroppa selvästi joustaa.Jooga on hyvä laji, koska siinä tehdään venytyksiä ja kiertoja, joita ei välttämättä tule tehtyä muuten. Lisäksi oppii hengitystekniikkaa ja , mikä parasta, rentoutumaan.

Se on fakta, että iän myötä jäykistyy, mutta fakta on sekin, että sille voi tehdä jotakin. Jos ei liiku eikä muutenkaan huolla kehoaan, vaivat pahenevat. Joogaa suosittelen jokaiselle, iästä riippumatta.

Kannattaa kuitenkin katsoa millaiseen joogaan menee. Jos taso on liian vaativa tai liikkeet vaikeita, kiinnostus lopahtaa varmasti. Joogassa minusta tärkeintä on, että se tuntuu hyvältä. Itse käyn lempeässä iltajoogassa, jossa venytykset ja rentoutuminen ovat isossa roolissa.

Olen koettanut opetella rentoutumista muutenkin. Ja sitä nimenomaan voi opetella. Yksi hyvä keino minulle on piikkimatto, jota käytän päivittäin. Tosin rentoudun siinä niin hyvin, että laitan aina herätyksen hälyyttämään, kun siihen menen. 20 minuuttia ja ihana olo.

Piikkimatolla verenkierto paranee, verenpaine laskee ja keho erittää hyvänolonhormoneja. Ei ihme, että se koukuttaa. Ja sillä olen hoitanut niin selkä- kuin niskakipuja sekä päänsärkyä. Poikani on saanut piikkimatosta avun migreeniin. Siihen pitää mennä, kun tuntee, että kohtaus on tulossa. Jos migreeni ehtii puhjeta, matto ei enää tehoa.

Piikkimatto on myös tehokas, kun sitä käyttää juuri nukkumaan mennessä. Rento olo ja jos siihen yhdistää hengitysharjoituksia, niin ainakin itselläni se auttaa unen tuloon hyvin.

Itse olen opetellut nauttimaan monista asioista. Perhe, hyvä ruoka, luonto, kirjallisuus, kirjoittaminen, musiikki ja (ikävä kyllä) shoppailu saavat hyvän mielen aikaan

Hyvään oloon kuuluu minusta rentoutumisen taito, joten suosittelen kokeilemaan konstejani tai löytämään omia, jotka auttavat sinua. Pääasia, että kokeilet.

Sulje valikko