Loppuvuosi hulinaa, jopa hallitus kaatui

Loppuvuosi hulinaa, jopa hallitus kaatui

Minulla on ollut pitkä tauko bloggaamisessa, koska loppuvuoteen on kasaantunut niin paljon tekemistä. Siihen mahtui mielenterveysjuna ja -messut, joulun laittamista ja vaikka mitä. Jopa hallitus vaihtui.

Tuota näytelmää olikin mielenkiintoista seurata, etenkin opposition käytöstä. Ymmärrän, että opposition tarkoitus on kyseenalaistaa hallituksen toimintaa, koska haluavst itse valtaan, mutta onko se pakko tehdä räkyttämällä ja vieläpä asian vierestä.

Kun Sanna Marinin valinta pääministeriksi varmistui, alkoi, varsinkin persujen riveissä, tytöttely ja lapseksi tituleeraminen. Tyhmyyden huipennus oli, kun hänen osaamistaan väheksyttiin, koska hän oli opiskeluaikanaan tehnyt opiskelun ohella töitä kaupan kassana.

Jotenkin tuntuu, että nykyään politiikassa keskitytään enemmän toisten haukkumiseen kuin asioiden hoitoon. Typerää. Itse haluaisin kuulla, että miten esimerkiksi sote-uudistus etenee. Viime hallituskaudella tuntui,mettei muusta puhuttukaan, nyt siitä ei kuule mitään, vaikka uudistus etenee kaiken aikaa.

Mutta joulu lähestyy. Kaikki alkaa olla meillä valmiina. Ensi sunnuntaina leivon vielä viimeiset herkut eli englantilaisen hedelmäkakun ja saaristolaisleivät.

Tuntuu taas hyvältä, kun on ajoissa tehnyt kaiken. Ei tarvitse stressata.

Tätä vuotta ei ole enää paljoa jäljellä, tämän viikon kun pusertaa, alkaa joululoma. Ensi vuonna keskityn niin uusiin kuin vanhoihin juttuihin. Blogia ehdin kirjoittaa tiiviimmin, koska olen jättänyt joitain luottamustoimia pois. Ja kuten jo aiemmin olen kertonut, keskityn erityisesti kirjan kirjoittamiseen.

Jännityksellä odotan, mitä saan aikaan. Niinhän se on, että kun sulkee yhden oven, kaksi avautuu. Mutta eivät ne itsestään avaudu, sen eteen on tehtävä töitä ja oltava aktiivinen.

Mutta tänään löhötään ja lauletaan kirkossa kauneimmat joululaulut. Tämä perinne kuuluu joka vuosi meidän perheeseen.

Sulje valikko