Kevyttä ja makeaa

Kevyttä ja makeaa

Aiemmin puhuin painonhallinnastani ja hiljalleen suunta on alaspäin. Syön paljon kasviksia ja marjoja, mutta herkuttelusta en pysty/halua luopua.

Leipominen ja kokkaaminen on terapeuttista. Tänään on viileä syyspäivä ja teen kotona töitä, joten ehdin myös tehdä hyvää ruokaa ja leipoa.

Ruuaksi tein chilistä myskikurpitsa-linssikeittoa. Paahdoin halkaistua kurpitsaa 200 asteisessa uunissa 45 minuuttia. Keitin 4 perunaa, 4 porkkanaa ja sipulin kypsäksi, lisäsin kurpitsan lihan ja suolavedessä olevat linssit. Soseutin, lisäsin kerman ja srisachaa maun mukaan. Ihanan pehmeä ja lämmittävä arkiruoka.

Näin yksi päivä toscakakun kuvan ja pakkohan se oli sitten leipoa. Tein muuten ihan perusohjeella, mutta vaihdoin maidon appelsiinimehuun ja maustoin taikinan kardemummalla.  Sopii kyllä loistavasti.

Toiseksi makeaksi tein punaherukkapain. Sitruunapain ohje oli tässäkin pohjana, mutta kun siihen käytetään appelsiinimehua ja sitruuna, korvasin sen punaherukkamehulla. Raikasta ja makeaa. Hyvä yhdistelmä.

Nyt jo odotan sormet syyhyten joulua, että saan tehdä herkkuja oikein urakalla.

Myskikurpitsakeitto
Punaherukkapai
Sulje valikko