Aikuisten festari: Kuuska Soi
Dimitri Keiski Band

Aikuisten festari: Kuuska Soi

Oltiin Karin kanssa lauantaina Oulussa Kuuska Soi -festareilla Oulun Kuusisaaressa. Lähtiessä arvottiin,että miten paljon vaatetta kehtaa päälleen laittaa, kun päivä oli lämmin (20 astetta), mutta yö varmasti viileä. Päädyttiin ottamaan talvitakit mukaan, vaikka vähän kyllä arvelutti.

Kuusisaaressa oli 11000 ihmistä ja mikä oli positiivista, nämä olivat selvästi keski-ikäisten festarit. Oli joukossa toki nuoriakin, mutta enemmistö oli vanhempaa väkeä.

Ensimmäinen keikka oli Dannyn ja vaikka ikä näkyy jo häntä painavan, vanhoja hittejä oli ihan kiva kuunnella. Hän heitti vitsiä iästään, mikä voi olla merkki hyvästä huumorintajusta tai ikäkriisistä. Ihan hauska ja kuunneltava keikka kuitenkin festarin aloitukseksi. Vähän kyllä nauratti, kun bändin miehet olivat Dannyn ikää, mutta tanssitytöt tuntuvat vain nuorentuvan. Mitä, jos tyylin yhdenmukaisuuden vuoksi hekin olisivat samaa ikäluokkaa. Tai vaikka vanhempaa, vielähän Aira Samulinilta esimerkiksi tanssi sujuu ja taitoa riittää.

Vähän kyllä jäi mietityttämään, miksi ihminen ei malta lopettaa ja nauti elämänsä eri vaiheista.

Dannyn jälkeen kuunneltiin Dimitri Keiskiä, joka on enemmän niittänyt mainetta Suomen ulkopuolella. Ihan kelpo rokkari, jolle toivoisi nousevaa uraa.

Sitten oli vuorossa Jonne Aaron, jonka musiikki ei kyllä iske minuun yhtään. Mieheni sanoin hissimusiikkia, mitään sanomatonta ja tylsää.

Jonnen jälkeen Chisu, joka vei sydämeni täysin. Loistava, (varsinkin tykkäsin uudesta tuotannosta) ja positiivisella tavalla outo. Upeaa, että Suomessa on vahvoja, lahjakkaita naisartisteja, joihin Chisu kyllä kirkkaasti lukeutuu. Keikka meni ihon alle ja vei sellaisiin fiiliksiin, että mieheni ei uskaltanut puhua minulle puoleen tuntiin.

Antti Ketosen keikan aikana seistiin jonottamassa ruokaa. Jotenkin tuli mieleen, että ruokatelttoja voisi olla vähän useampia. Liki tunti meni, että vihdoin saatiin annoksemme. Toinen älyttömyys on, että vettä ja limukkaa ei juuri myyty, alkoholia kyllä sitäkin enemmän. Ja se näkyi muutamien kohdalla  selvästi. Itse oltiin vesilinjalla, koska Karilla on kisat parin viikon päästä eikä silloin voi alkoholia ottaa. Mutta selvin päin oli kivaa.

Kun Klamydia aloitti, ilta pimeni ja viileni, joten talvitakeille oli käyttöä. Klamydiasta en kyllä viitsi paljon sanoa, etten sano liian pahasti. Ei vaan uppoa aikuisen miehen lapsellinen uho. Ulkonäkö on punkkarin, mutta musiikki lähempänä humppaa. Ei jatkoon kohdallani. Mutta kai tuo kohdeyleisön löytää. Jos ei muuten, niin Suomi- huivi kaulassa voi kosiskella pahimpia öyhöttäjiä. Lähinnä säälittävää.

Illan päätti Raskasta iskelmää. Leppäluoto, Parviainen ja Salmela loistivat. Varsinkin Tommi Salmelan ääni on vaan niin huippu. Hieno päätös päivälle.

Kun käveltiin Kuusisaaresta kaupunkiin autollemme, oli sysipimeää. Kaupunki vissiin säästää pitämällä katuvalot pois päältä. Jalat olivat yhdeksän tunnin seisomisesta kipeät, siis tosi kipeät, mutta hyvä fiilis jäi festareista. Ensi vuonna uusiksi, mutta sitten kyllä vip-lipuilla. Säästyy ruokajonoilta, kun lippuun  kuuluu ruoka vip-teltassa eikä tarvitse välittää sateesta, kun voi olla suojassa, jos sää on huono.

Sulje valikko