Nyt vähän vakavampia mietteitä

Nyt vähän vakavampia mietteitä

Eilinen Kuopion tragedia järkytti. Uskoisi, että jokainen surisi näin kaameaa tapahtumaa ja  miettisi, miksi mielenterveysongelmat jäävät niin usein hoitamatta ja mikä johtaa näin traagiseen tekoon.

Nythän jo tiedetään, että poika oli ala-asteelta asti ollut koulukiusattu, jolla ei ollut lainkaan kavereita.

Mutta kun ensimmäiset uutiset Kuopiosta kuultiin,  osa ihmisistä alkoi sosiaalisessa mediassa syyttää maahanmuuttajia.

Luin muutaman henkilön facebookpäivityksiä, joissa  raivottiin maahanmuutosta ja syytettiin nykyistä hallitusta, kun se on päästänyt maahan niin paljon turvapaikanhakijoita. Tosin tyypeiltä unohtui, että tuon turvapaikanhakijatulvan aikaan hallituksessa ei nykyisistä hallituspuolueista ollut kuin keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus kavereinaan.

Mv-julkaisu oli jopa keksinyt tälle Kuopion puukottajalle nimen, joka ei pitänyt paikkaansa ja tämä kuitattiin vain, ettei tullut tarkastettua lähdettä. Kritiikittä tätä väärää nimeä jotkut levittävät, jopa vielä oikean nimen julkaisemisen jälkeen.

Tällaisen valeuutisoinnin tilalle toivoisi keskustelua mielenterveyspalveluiden riittämättömyydestä sekä siitä, miten vakavia seurauksia koulukiusaamisella on. Se aiheuttaa itsemurhia ja tuhoaa kiusatun itsetunnon.

Lapsille on opetettava empatiaa ja suvaitsevaisuutta. Miten se onnistuu, kun osa aikuisista on pahimpana esimerkkinä kiusaamisesta?

Luulisi, että kun nyt on selvinnyt oikea nimi ja on osoitettu, ettei tällä ole mitään tekemistä maahanmuuttajien kanssa, nämä öyhäkkeet hiljenisivät ja häpeäisivät. Mutta ei. Nyt osa jatkaa, että valtamedia ja poliisi valehtelee. Siis oikeasti, kyllä meillä tosiaan pitäisi mielenterveyspalveluihin satsata huomattavasti resursseja. Eihän noiden raukkojen päivityksistä voi muuhun lopputulokseen tulla.

Sulje valikko