Kirsikkataivas
Schwarzwaldin kääretorttu

Kirsikkataivas

Kirsikka on kyllä yksi parhaita marjoja, mitä tiedän. Niinpä päätin hyödyntää niitä monella tapaa nyt, kun hinta on kohtuullinen, 3,99/kilo.

En ole aiemmin pakastanut niitä talveksi, mutta nyt päätin kokeilla sitäkin. Etsin ohjeita ja parhaalta kuulosti sokeriliemessä pakastaminen. Silloin marjan kuori jää pehmeäksi. Keitin liemen, jossa on litra vettä ja puoli kiloa sokeria. Se kaadetaan jäähtyneenä kokonaisten kirsikoiden päälle ja sitten vaan pakastimeen.

Tein myös kirsikka-vesimelonismoothien, joka oli erityisen hyvää. Kirsikoita, melonia ja tilkka appelsiinimehua.

Suklaan ja kirsikan yhdistelmä on ihan huippu, joten muokkasin klassisen Schwarzwaldin kakun kääretortun muotoon.  Tein suklaakääretorttupohjan, väliin kermavaahtoon sekoitettuna tuoreita kirsikoita ja päälle pursotin paljon kermavaahtoa, joka vielä peitettiin suklaaraasteella. Ei juuri parempaa voi olla.

Koska olen jouluhullu, säilöin vielä kirsikoita juustotarjotinta varten jouluksi. Keitin litran kirsikoita desissä sherryä, johon lisäsin desin hyytelösokeria.

Kirsikat ovat paitsi hyviä, myös monikäyttöisiä. Vielä himottaisi tehdä talveksi kirsikkalikööriä. Ehkäpä sitäkin löytyy joulupöydästä.

Sulje valikko