Kaikista ei ole pakko tykätä, mutta siedettävä usein on
Kaikista ei ole pakko tykätä.

Kaikista ei ole pakko tykätä, mutta siedettävä usein on

Mietin tässä, kun aina puhutaan, miten kaikki ihmiset pitää suvaita, että onko kaikista silti pakko tykätä. No, ei ole.

Ihminen tulee joidenkin kanssa paremmin toimeen kuin toisten. On jännä, että joku tyyppi tuntuu heti tutulta. On helppo jutella ja olla ihan oma itsensä. Joku toinen taas ei nappaa yhtään. Yhdessä oleminen on väkinäistä pakkopullaa eikä mitään sanottavaa oikein keksi, vaikka kuinka koettaa.

Pakko myöntää, että jotkut ihmiset tuntuvat vastenmielisiltä, vaikka kuinka opettelen sietämään heitä. Yleensä näissä on yhteistä se, että he ovat ilkeitä, itsekkäitä tai , anteeksi vaan, yksinkertaisia.

Jos ihminen istuu vaikka yhdistyksen hallituksessa vuosia, mutta kertoo olevansa hiljaa, kun ei kykene heti ymmärtämään, mistä puhutaan, niin tyhmyyttä kai se on. Älyä osoittaisi, että tajuaisi edes siirtyä sivuun, kun omat kyvyt eivät kerran riitä. Mutta ei, itsekkäästi haluaa roikkua luottamuspaikassa kiinni.

Tuollaista ihmistä olen opetellut sietämään, mutta koskaan en hänestä pidä. Sille nyt ei vaan voi mitään.

Kun olin politiikassa mukana, opin ihmisistä paljon. Tulin siihen tulokseen, että jotta politiikassa pärjää, täytyy olla röyhkeä ja talloa muita jalkoihin. Itseltäni tuo ei onnistu.

Ehkä inhottavinta politiikassa oli se, että kun luotti johonkin, saattoi tulla puukkoa selkään. Lopulta alkoi epäillä kaikkia. Ikävä kyllä, usko poliitikkoihin mureni myös. En jaksa uskoa, että kukaan vilpittömästi ajaisi jonkun muun kuin omaa etuaan. Valta turmelee, se on liian usein totta.

Joskus on pakko sietää epämieluisia tyyppejä, vaikka kaikki onnellisuusoppaat neuvovat heitä välttämään. Minäkin olen opetetellut, että tulen toimeen, ystäväksi ei tarvitse alkaa.

Mutta pakko myöntää, että kun itseä ärsyttävistä tyypeistä pääsee eroon, onhan se helpotus. On kuin kivireen vetäminen olisi ohi.

Ja tiedän, että en itse ole läheskään kaikkien mieleen, ei se olisi edes mahdollista. Minulle riittää, että siellä missä toimin, asiat hoituvat ja käyttäydytään asiallisesti ja siedetään toisiamme.

Rakkautta saan läheisiltäni.

Sulje valikko