Vaihtoehtoja on useampia kuin kaksi

Vaihtoehtoja on useampia kuin kaksi

Nykyään on ärsyttävää, että asioista keskustellaan ääripäissä. Tuntuu, että maalaisjärjen käyttö ja kohtuullisuus on hävinnyt kokonaan.

Tämä näkyy monessa asiassa. Maahanmuutosta ei uskalla sanoa juuri mitään. Jos erehtyy ihmettelemään perussuomalaisten tapaa syyttää kaikesta pahasta maahanmuuttajia, on heti suvakkilehmä.

Jos taas erehtyy ihmettelemään turvapaikanhakijoista valtiolle aiheutuvia kuluja, on toisen ääripään mielestä natsi tai vähintään rasisti.

Sama ilmiö, kun puhutaan ilmastonmuutoksesta tai kasvisruuasta.

Itse olen aina syönyt kasviksia ja marjoja ja teen usein myös kasvisruokaa. Tosin kyllä meillä lihaakin syödään. Eikä tuo kasvisruuan tekeminen ole mitenkään erityistä eikä siitä tarvitse tehdä numeroa. Minusta ihminen on sekasyöjä, mutta kevyempi ruokavalio tekee kevyemmän olon, joten miksi ihmeessä sitä ei siis noudattaisi.

Nykyään tässäkin tuntuu olevan kaksi ääripäätä: ne, jotka kieltävät lihan täysin ja ne, jotka kieltävät kasvisruuan.

Onhan ihan naurettavaa, että kun kouluihin on ehdotettu yhtä kasvispäivää viikossa, isot miehet alkavat älämölön, ettei sillä elä.

Ylipäänsä ihmiset voisivat ymmärtää, että harvoin on olemassa vain kahta vaihtoehtoa. Voin syödä sekä lihaa että kasviksia ja voin olla maahanmuuttajan kaveri, mutta myös huolissani kotouttamisen onnistumisesta.

Aika monella on ikävä kyllä kahden vaihtoehdon harha. Siihen keskustelu usein tyssää.

Sulje valikko