Jumalako muka perussuomalainen?
Kuva: Wikipedia, Helsinki Pride, copyright https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en

Jumalako muka perussuomalainen?

Törmäsin facebookissa jälleen kerran erään uskovaisen naisen päivitykseen. Nyt hän rukoili, että Jumala parantaisi kaikki pride- marssilla mukana olleet. Sama ihminen rukoilee milloin mitäkin, esimerkiksi vaalien aikaan hän päivittäin rukoili perussuomalaisten voittoa. Kun sitten ihmettelin, miksi hän kuvittelee Jumalan olevan persu, hän rukoili minun ymmärtämättömän sieluni puolesta.

En edes jaksanut huomauttaa hänelle, että pride järjestetään juuri tällaisten suvaitsemattomien ihmisten takia, jotka pelkäävät erilaisuutta eivätkä kohtele ihmisiä tasavertaisina. Sitä en vaan tajua, että uskovaisena itseään pitävä on noin tuomitseva. Jos raamattua miettii, niin eiköhän Jeesus olisi itse ollut tuolla kulkueessa mukana.

Sen sijaan, että  tämä nainen rukouksissaan toivoo muiden parantamista, kannattaisi huutaa Jumalaltaan apua, että itse saisi ymmärrystä ja kykenisi lähimmäisenrakkauteen.

Jos kirkkouskovaiset ovat näin tiukkapipoisia, onko ihme, että jumalanpalveluksissa ei väkeä käy. Minä nyt olen muutenkin sitä mieltä, että uskoon ei tarvita seiniä eikä Jumala ole joulupukki, jolta voi toivoa, mikä puolue voittaa tai kuka ei ole kelvollinen elämään maan päällä.  Jokaisella on itsellään vastuu siitä, miten toisia kohtelee, siinä on turha Jumalan selän taakse piiloutua.

Jo nuorena ihmettelin, kun uskovaiset tuomitsivat alkoholin käytön. Kuitenkin Jeesus muutti veden viiniksi. Omituinen ristiriita mielestäni.

Muistan, kun eräs uskovainen kertoi, että vielä tulee päivä, jolloin Jeesus herättää kaikki kuolleista. Kysyin, uskooko hän tuohon ihan konkreettisesti. Kyllä hän uskoi. Aika kaamea ajatus, että taivaassa olisivat kaikki entiset ja nykyiset puolisot, ystävät ja vihamiehet ja heräisikö sitä kuolleista sen ikäisenä kuin kuoli? Näihin mietteisiini sain vain vihaisen katseen.

Mutta jokainen uskokoon miten tahtoo, suvaitsevaisuutta toivoisin silti kaikilta.  Ollaan siis sellaisia kuin ollaan ja hyväksytään muut sellaisina kuin he ovat.

Sulje valikko